Polo's

Polo's

De geschiedenis van het poloshirt, ook wel de heren polo

Dat de beste uitvindingen vaak ontstaan vanuit een gemis of een probleem bewijst de polo. Vroeger speelde de elite volgens de etiquette voornamelijk tennis in witte poplin overhemden, maar deze bleken veel te warm in de zomer. René Lacoste ontwierp daarop in 1926 de witte polo van piqué katoen en droeg deze met verve tijdens een belangrijke tenniswedstrijd. Sindsdien heeft hij niet alleen talloze tennistitels op zijn naam staan, maar mag Lacoste zich ook de ontwerper van hét poloshirt heren noemen.


De heren polo: van het veld tot zakelijk terrein

Toen de polo voor het eerst op de markt kwam, werd het poloshirt al snel omarmd door de hele tenniswereld. Ook buiten het veld werd het poloshirt graag gedragen door de elite. De polo werd dan ook een lange tijd gezien als ‘geklede vrijetijdskleding’. Tegenwoordig heeft het poloshirt nog steeds dezelfde status. Enerzijds heeft de polo een sportief verleden, maar stijl en klasse spelen ook een belangrijke rol. Dit maakt de heren polo enorm veelzijdig.


Het poloshirt heren combineren

Wie een sportieve look met het poloshirt heren wil bereiken hoeft alleen maar de geschiedenis boeken in te duiken voor de beste voorbeelden. Combineer de heren polo met sportieve shorts voor een potje tennis of een city run en weet dat je sowieso punten scoort. Al is het poloshirt ook op vakantie jouw beste match. Gedragen op een zwemshort met of zonder print staat een slim fit polo altijd smaakvol en is dit kledingstuk nog onmisbaarder dan airco in een auto. Laat de eerste knoop of de bovenste twee open, voor een extra relaxte stijl. Ook in combinatie met een slim fit jeans vormt de heren polo een gouden team. Zeker wanneer je deze look finisht met leren sneakers ontstaat er een casual voorkomen met een sportieve of stijlvolle touch. Welk gevoel je wilt bereiken heeft alles te maken met wat je met de knopen van de polo doet. Een gouden regel op pologebied: hooggesloten staat voor stijlvol en straalt een bepaalde klasse uit. Wanneer één of meerdere knopen open gedragen worden, wordt de polo meer als sportief en ontspannen gezien. Het poloshirt heren is ook voor een zakelijke look je beste associé. Combineer de polo met een slim fit pantalon, leren riem en dressed shoes. Maak je look smart door het poloshirt heren te combineren met een slim fit chino, waarvan je de pijpen tweemaal omslaat -zodat je opvallende sokken goed zichtbaar zijn- en stijl af met desert boots. Voor wie een extra onberispelijke indruk wil achterlaten is de gebreide vlinderdas erg geschikt om een zakelijke- of smart outfit, met de heren polo in de basis, mee te finishen.


Verschillende soorten poloshirts: van polo's met lange mouwen tot de slim fit polo

Net zo onmisbaar als de servicerituelen voor Nadal zijn, is het poloshirt minstens zo essentieel voor de mannelijke garderobe. Bij McGregor is het aanbod aan polo’s bijna oneindig en dat is niet zo gek, want beide delen dezelfde sportieve roots. Of je nu op zoek bent naar een gemêleerd poloshirt, een bijzondere print of een specifieke kleur zoals een witte polo. Bij McGregor is het polo aanbod zeer uitgebreid. Naast uni polo’s omvat de collectie poloshirts met lange mouwen of applicaties, zoals de Lion Head polo. Of kies voor de best verkochte heren polo: de Stapleton. We zijn er van overtuigd dat wanneer je deze polo eenmaal gedragen hebt, je hem in alle kleuren van de regenboog wil. De slim fit polo is vervaardigd uit piqué katoen en draagt nog beter dan je van een poloshirt had gehoopt én verwacht.